Sunday, July 1, 2012

Yumuşacık Arnavut Böreği Tarifi






MAYALI ARNAVUT BÖREĞİ




Malzemeler




  • 1.5 su bardağı ılık su





  • 1 çay bardağı zeytinyağı





  • 1 adet yumurta





  • 1 tatlı kaşığı instant maya





  • 1 tatlı kaşığı şeker





  • 1 silme tatlı kaşığı tuz





  • 4- 5 bardak arası un







Arasına sürmek için tereyağı




İstediğiniz bir iç malzemesi




Yapılışı




  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.





  • Hamur yoğurmanın püf noktaları için TIKLAYIN!





  • Hamuru 20 dakika dinlendirin ve 6 eşit parçaya bölün





  • Üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin





  • Sonra hamurları büyük boy servis tabağından daha büyük bir şekilde açın





  • Aralarına yarı eritilmiş tereyağı sürerek üçerli gruplar halinde üst üste koyun. Yani iki adet üçlü grubumuz olacak.





  • Her üçlü grubu da zarf şeklinde katlayın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.





  •  Sonra ilk katladığınız hamur grubunu dolaptan çıkarıp büyük boy fırın tepsinize göre açın.





  • Ortasına istediğiniz harcı serin.





  • Diğer hamuru da açıp, iç malzemesinin üzerine serin.





  • Böreğimizi küçük dilimler olacak şekilde dilimleyin.





  • Üzerine yine tereyağı sürüp tepsi mayası gelene kadar bekletin.





  • 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.










VN:F [1.9.17_1161]




Rating: 0.0/10 (0 votes cast)




VN:F [1.9.17_1161]

No comments:

Post a Comment