Thursday, July 26, 2012

PUF BÖREĞİ





   Hayırlı günler,


  


  Sahurda ya da iftarda alternatif olacak bir böreğin tarifini vermek istiyorum bu gün..Puf böreği çocukluğumdan kalma lezzetlerden..Annem illaki Ramazanlarda yapardı bizler de zevkle yerdik..Pişirip ortaya koyduğumda çocuklarım tarafından da bir çırpıda tüketildi.











  -2 yumurta,


  -1 kase yoğurt (sulu kısmından olsun),


  -1 çay kaşığı karbonat,

  -1 kaşık  sirke ya da limon suyu ( karbonata katılacak)

  -Tuz,


  -Aldığı kadar un ( Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı)










İçi için: Beyaz peynir, maydanoz, küçük doğranmış sucuk ( Benim çocuklarım sucuğu çok sevdiği için ekledim)

Kızartmak için:-Tavanın yarısına gelecek kadar sıvı yağ.






 -Öncelikle hamuru yoğuralım.Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.


 -Diğer yandan iç malzemesini hazırlayalım.Maydanozu incecik kıyıp, peyniri ufalayıp, sucuğu minik doğrayıp karıştıralım.İstenirse baharat eklenebilir.Ben sucuğun baharatları var diye eklemedim.Sadece peynirle yapılacaksa pul biber, karabiber, nane vb.  eklenebilir.


 -Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım, oklavayla açalım.Çok ince olmayacak..yarısına iç malzemeyi yayalım.






 -Yufkayı yarım ay olacak şekilde kapatalım.

 -Kenarları kalın olmayan, küçük bir tabak yardımıyla üçgenler keselim.





  -Hazırladığımız börekleri bol kızgın yağda iki yanını çevirerek kızartalım. Kağıt havlu döşenmiş tabağa alalım, fazla yağını alsın.

  -Soğumadan servis yapalım.



  - Hayırlı iftarlar, hayırlı sahurlar..Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment