Sunday, February 26, 2012

Yeşil Yayla Tatlısı

Malzemeler

1 Komposto kasesi dövülmüş antep fıstığı

50 gr ince kıyılmış antep fıstığı

1 Çay bardağı tozşeker

1 Çay bardağı un

5 Adet yumurta

1 Tutam tuz

1 Çorba kaşığı irmik

Yarım Çay bardağı sıvıyağ

1 Paket kabartma tozu

Şerbeti için:

2.5 su bardağı tozşeker

2 Su bardağı su

Yarım limon suyu

Mutfak

Zorluk 3

Süre 40 dk.

Kaç Kişilik 8

Yöntem

Hazırlanışı

Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın.

Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın.

1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın.

1 Çay bardağı unu, 1 Çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin.

Kabartma tozunu katın.

1 komposto kasesi dövülmüş antep fıstığını ekleyin.

Kalıbını yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün.

180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.

Bu arada şerbeti hazırlayın.

Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın.

Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın.

Soğutun.

Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

Üzerine ince kıyılmış antepfıstığı serpin.

Dilimleyip servis yapın.

No comments:

Post a Comment