Friday, August 31, 2012

Çanakkale Savaşı Tarihi ile ilgili Bilgi

Sponsor Bağlantıları

  • Anasayfa




  • Çanakkale Savaşı Tarihi ile ilgili Bilgi


Çanakkale Savaşı Tarihi
Çanakkale Zaferi tarihi
Çanakkale savaşı hakkında bilgi


Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara savaşlarıdır.


İtilaf Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti konumundaki İstanbul’u alarak boğazların kontrolünü ele geçirmek, Rusya’yla güvenli bir tarımsal ve askeri ticaret yolu açmak, Alman müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı’na girmişlerdir.


Ancak saldırıları başarısız olacak, iki tarafın da çok ağır kayıplar vermesiyle İtilaf Devletleri geri çekileceklerdir.


Çanakkale Savaşları , ilgili bütün ulusları derinden etkilemiştir. Avustralya ve Yeni Zelanda‘da Anzak Günü adıyla her yıl düzenli bir seramoni tekrarlanır. Ayrıca Avustralyalı ve Yeni Zelandalılar o gün toplanarak Gelibolu Yarımadası‘ndaki Anzakların (ANZAC: Australian and New Zeland Army Corps) çıkartma yaptıkları Anzak Koyu’na gelerek atalarının savaştıkları bu yeri ziyaret ederler.


Bu savaşlarda İtilaf subaylarının bile takdirini toplayarak yıldızı parlayan Mustafa Kemal, 8 yıl sonra Türk Kurtuluş Savaşı’nda milletine önderlik edecek, savaş sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı olacaktır.


Sponsor Bağlantıları
Çeşitli Konuları

Sponsor Bağlantıları



30 Ağustos 2012 Saat : 8:39

Nevruz Bayramı ile ilgili yazı verir misiniz?

Sponsor Bağlantıları

  • Anasayfa




  • Nevruz Bayramı ile ilgili yazı verir misiniz?


Nevruz Bayramı yazısı
Nevruz Bayramı nedir?
Nevruz Bayramı neden kutlanır?


Nevruz sözcüğü Farsça nev (yeni) ve ruz (gün) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiş olup yeni gün anlamına gelmektedir. Eski İran takvimine göre yılın ilk günüdür ve güneşin Koç burcuna girdiği ilkbaharın başlangıcı sayılan bir gündür.


Güneş 21 Marta kadar güney yarımküreye daha çok ışık ve ısı verirken, 21 Mart tarihinden itibaren kuzey yarımküreye daha çok ısı vermeye başlar. Bu nedenle kuzey yarımkürede yaşayan bazı halklar için 21 Mart günü uyanış ve yaradılışın sembolü olarak kutlanmaya değer bir gün anlamı taşımaktadır.


Hz. Adem’in 7. torunu olan Cem 21 Mart günü Azerbaycan’a gelmiş ve bugünü bayram ilan etmiştir.


Anadolu’da Nevruz-i Sultan, Sultan Nevruz, Navrız, Mart dokuzu gibi adlar verilen Nevruz, farklı yörelerde değişik biçimlerde kutlanır. Tarımsal uğraşın yoğun olduğu yörelerde bir tür bolluk ve bereket töreni olma özelliği de taşımaktadır. Alevi-Bektaşi topluluklarda ise inanca dayalı bir anlam da ifade etmektedir.


Alevi-Bektaşi topluluklarda Nevruz, Hz. Ali’nin doğum günüdür, Hz. Ali ile Hz. Fatma’nın evlendikleri gündür, Hz. Muhammed’in veda haccı dönüşü Hz. Ali’yi kendine halife tayin ettiği gün olması özelliğini de taşımaktadır. Bu günün sabahı mürşidin okuduğu duadan sonra süt içilir, Nevruziye adı verilen şiirler, nefesler ve Hz. Ali’nin Mevlidi okunur. Nevruzda önceden hazırlanmış olan çöreklerle mezarlık ziyaretine gidilir, ölüler ziyaret edildikten sonra orada çörekler yenilir.


Osmanlı Devleti zamanında Nevruz gününe özel bir önem verilmiştir. Padişahlara Nevruz günleri “nevruziye” adı verilen kasideler sunulurdu. Bu kasidelerde ağaçların yeşermesi, çiçeklerin açması, havanın ısınması gibi konulara yer verilirdi. Nevruz günü Adem’in yaratıldığı, Nuh’un gemisinin karayı bulduğu, Hz. Ali’nin doğduğu, halife olduğu anlatılırdı. Nevruz gecesi bütün yaratıkların Tanrı’ya secde ettiği, dileklerin yerine getirildiği belirtilirdi. Nevruz günlerinde müneccimbaşı, yeni takvimi padişaha sunar, bahşişini de alırdı. Buna da “nevruziye bahşişi” adı verilirdi. Saray hekim başıları tarafından hazırlanan ve Nevruziye denen çeşitli baharatlardan yapılmış macunlar, padişah ailelerine ve büyüklere sunulurdu. Bugün için yapılmış macunlar, porselen kapaklı kaseler içinde sunulur ve günün hangi saatinde yenmesi gerektiğini yazan bir kağıt da kaselere iliştirilirdi.


Nevruziye adı verilen macunun kökeni, kimi araştırmacılar tarafından Persler dönemine kadar götürülebilmektedir. Persler zamanında Nevruz günlerinde hekimler ve eczacılar toplanarak bu özel macunu hazırlamışlardır. Bu macundan yiyenin bütün yıl boyunca hastalıklardan korunacağına inanılmıştır. Zamanla bu gelenek değişime uğramış ve Nevruziye Nevruz günlerinde yenen özel bir tatlının adı olmuştur. Son zamanlarda bu geleneğin bir uzantısı olarak 21 Mart günü Manisa’da mesir macunu halka dağıtılmaktadır.


Sponsor Bağlantıları
Çeşitli Konuları

Sponsor Bağlantıları



30 Ağustos 2012 Saat : 4:17

Thursday, August 30, 2012

Aşkın Renkleri fragmani

Naneli Kıymalı Patates Güveç

MALZEMELER:200 gr kıyma,2 çorba kaşığı tereyağı,5 tane patates,2 tane kuru soğan,Yarım demet taze nane,1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı pulbiber,yarım çay kaşığı safran arzunuza göre tuz,1,5 su bardağı su YAPILIŞI: Tereyağında kıyma ve iri soğanı kavurun kavurun.Üzerine doğranmış patates ve baharatları ekleyin,suyunu ilave edin güvecin kapağını kapatın ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Üzerine taze nane serpin ve sıcakken kapağını kapatın.






Monday, August 27, 2012

Küçük Masa Danteli

çok güzel bir küçük masa danteli.aslında fiskos masası danteli olarakda kullanılabilen bir dantel.değişik farmatlarda çekilmiş danteller 'i keyif alarak yolluyorum sizlere.ramazan bayramı bitti.bir süredir ihmal ettiğim bloğumla birazdaha fazla ilgilenmem gerekiyor diye düşünüyorum.ramazan ayı yoğunluğundan fazlaca ilgi gösterememiştim.tabi ilgide göstermeyince google amca bizi unutuveriyor.google ye bazen kızıyorum ama aslında öyle değilmidir.göz önünde olmayan biraz arka planda kalır ve zamanla unutulmaya yüz tutar.google de aynı mantıkla hareket ediyor kanımca.dantel örnekleri nin resimleri gayet iyi çıkmış beğeneceğinizi ümit ediyorum.



































sütlü nişastalı kek

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu sağlıklı huzurlu bir hafta diliyorum . bugün sizlerle kolay lezzetli ve hafif bir kek tarifi paylaşmak istiyorum.ıslak keki sevenler birde bu keki deneyin derim.





malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı tozşker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı mısır nişastası

1 pk vanilya

1pk kabartma tozu

1 küçük pk kakao

un

üzeri için:1 su bardağı süt

yumurta ve tozşeker köpük köpük olana kadar çırpılır.içine sıvıyağ ve süt eklenip karıştırılır.kakao vanilya ve nişasta da eklendikten sonra karıştırılan hamura en son kabartma tozu ve un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.yağlanmış tepside 180 derece fırında pişirilir.

pişen kek ılıyınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirilir.

afiyet olsun.



Friday, August 24, 2012

Sucuklu Pizza Tarifi







































Sucuklu Pizza



MALZEMELER

1 kangal sucuk

3 su bardagi un

1 tatli kasigi kuru maya

1 su bardagi ilik su

1 tatli kasigi tuz

3 adet orta boy domates

2 adet sivri biber

1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri

YAPILIŞI

Mayayi ilik bir bardak suda ezin. lçine bir tatli kasigi seker ilave edin. 3

bardak unu eleyerek ortasini açin. Içerisine tuz, bir fincan zeytinyagi ve

sulandirdiginiz mayayi ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur

yogurun. Hamuru ilik bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.

Mayalanma isi bitince yumurtadan biyük parçalar koparip, merdane

yardimi ile yarim santim kalinliginda açin. Üzerine zeytinyagi sürün.

Açtiginiz hamur üzerine halka halka dogranmis sucuklari dizin.

Ufak dogradiginiz domatesi, biberi serpistirin. Kasar peyniri de

rendeleyerek üzerlerine ekleyin. Yaglanmis tepsiye koyup yarim saat

kadar dinlendirin. Sonra firinda pisirip sicak olarak servise sunun.

Türkiye bu fotoğrafı konuşuyor!


Türk Bayrağı sarılı bir genç, aniden alana girerek tören mangasındaki askerin ayağına kapandı. O anlar herkesi ağlattı..



Hakkari'de PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can, Gaziantep'te gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.



Bakanlara yönelik tepki nedeniyle bir hayli gergin geçen cenaze töreni öncesi yaşanan olay yürekleri dağladı. Sırtına Türk Bayrağı saran bir genç, aniden alana girerek tören mangasındaki askerin ayağına kapandı.



Askerler tarafından ayağa kaldırılan genç, bir askeri sarılarak öptü. Ani gelişen olaya tanık olanlar, gördükleri sahne karşısında gözyaşlarını tutamadı.




HABER BİLGİLERİ



Bu haber

23 Ağustos 2012, 11:12 tarihinde

Gundem, Sondakika kategorisinde yayınlandı.


OKUNMA




Bu Haber 51 Kez Okunmuş..




YORUM YAZIN

Thursday, August 23, 2012

A NOVA CASINHA DA MEENA

Olhem a casinha que meu pai fez para minha cachorrinha a Meena, Não ficou linda? A Meena adorou seu cantinho novo. Eu achei que ela iria dar mais trabalho para se acostumar com o novo local, mas acho que ela percebeu todo o carinho com que foi feito.



Saturday, August 18, 2012

Çaylı Kek tarifi, Çaylı Kek nasıl yapılır




Ağu

12

2012






Çaylı Kek tarifi, Çaylı Kek nasıl yapılır






Çaylı Kek tarifi,Çaylı Kek nasıl yapılır,Çaylı Kek resimli tarifi, yesil elma, kure.tv, oktay usta, oktayusta, yemek tarifleri, yemek nasıl hazırlanır, yemek tarifleri, pratik tarifler, pratik yemekler, pratik Çaylı Kek tarifi






 

Malzemeler:

2,5 çay fincanı, un

3 adet yumurtanın sarısı

2 çay fincanı, toz şeker

1 çay fincanı, soğutulmuş demli çay

1 çay fincanı, sıvıyağ

1 paket kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Bir miktar, ceviz

2 çay bardağı süt

Hindistancevizi








Çaylı Kek Tarifi:

Karıştırma kabına yumurta sarılarını alalım, üzerine şekeri ilave edelim ve çırpalım. Sonra sırası ile kakao, cay ve sıvıyağı ilave edelim çırpmaya devam edelim. Hazırladığımız karışımdan 1 çay fincanı ayıralım, karışıma un ve vanilyayı katalım karıştırmaya devam edelim. Sütü kabartma tozunu ve cevizi ekleyelim kaşıkla iyice karıştıralım.

Hazırladığımız, kek harcını yağlı kâğıt serdiğimiz cam fırın kabına dökelim. 175 derecelik ısıda yaklaşık 40 dakika pişirelim (içi iyi piştiğine iyice emin olmalıyız) Pişen keki kürdanla üzerini delelim, ayırdığımız 1 çay fincanı harcı çukur bir kâseye alalım üzerine, çayı dökelim ve karıştıralım. Bu karışımı, kekin üzerine yavaş yavaş dökelim, soğumaya bırakalım. Soğuyunca hindistancevizi serpelim, servise sunabiliriz.



Etiketler:Çaylı Kek nasıl yapılır, Çaylı Kek resimli tarifi, Çaylı Kek tarifi, kure.tv, oktay usta, oktayusta, pratik Çaylı Kek tarifi, pratik tarifler, pratik yemekler, yemek nasıl hazırlanır, yemek tarifleri, yesil elma

Buğdaylı Yaz Çorbası Tarifi

Buğdaylı Yaz Çorbası , Buğdaylı Yaz Çorbası nasıl yapılır , Buğdaylı Yaz Çorbası hazırlanışı , Buğdaylı Yaz Çorbası malzemeler , Yaz Çorbası , Yaz Çorbası nedir , Yaz Çorbası nasıl yapılır , Yaz Çorbası tarifi , Yaz Çorbası hazırlanışı , Buğdaylı Yaz Çorbası Tarifi

Thursday, August 16, 2012

yazlık elbise modelleri 2009

Yaz aylarının gelmesi ile örgü modelleri ve dantel örneklerine biraz ara verelim diye düşündük ve modaya uygun yazlık giysiler ile kadınların seçimlerine ve yeni modellere ulaşmasına yardımcı olalım istedik.

2009 yazı geç geldi ama güzel geldi. Artık yazlık elbiseler almak için tam zamanı. Bayanlar için cıvıl cıvıl renklerden oluşan 2009 yazlık elbise modelleri

Pembe, kırmızı, mor, mavi, uzun, kısa…. herkese her zevke uygun 2009 elbiseler var.Sizler için seçtiğimiz resimler için devam edin.

















































Bin Geceden Daha Hayırlı Bu Gece






Kadir geceniz mübarek olsun...

Baharlık Uzun Tunik Modeli ve Açıklaması



Sponsor Bağlantıları


Baharlık Uzun Tunik Modeli ve Açıklaması

Modele 50 ilmek ile başlıyoruz

Modelin Yapılışı






Sponsor Baglantilari








ARKA :

50 ilmek başlanır. 1 sıra düz örülüp modelli örgü ile devam edilir.

10 cm 1. ÖRNEK – 2 sıra ters örgü, 15 cm 2.ÖRNEK – 2 sıra ters örgü,

22 cm 3.ÖRNEK – 2 sıra ters örgü, 25 cm 4. ÖRNEK uygulanarak yaka için 4+3+2+1+2+2+2 ilmek kesilir. 33 cm’e gelindiğinde omuzda kalan ilmekler kesilerek bitirilir. Diğer parça da aynı şekilde örülür.

ÖN :

107 ilmek başlanır. 41 cm 1.ÖRNEK, 2 sıra haraşo, 34 cm 4.ÖRNEK örülüp, ilmekler ortalanarak her iki yandan 4+3+2+1+2+2+2 ilmek kesilir. Omuzlarda kalan ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

KOL :

Omuzlar dikilip, kol kenarından şişe 100 ilmek toplanır, 23 cm 1.ÖRNEK örülerek ilmekler kesilip bitirilir.

YAKA :

Yaka kenarından şişe 140 ilmek toplanır, 6 cm 1.ÖRNEK örülüp ilmekler kesilerek bitirilir.

Ön bantlar için, şişe 168 ilmek toplanır, 6 cm 1.ÖRNEK örülüp ilmekler kesilerek bitirilir. Model tamamlanır.




Bir önceki yazımız olan Saç Örgülü Boğazlı Bayan Kazağı ve Açıklaması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Örgü Fırfırlı Bayan Kazağı Modeli ve Açıklaması   |  

Örgü Bayan Panço Modelleri »




Yorumlar

Tuesday, August 14, 2012

2012 "2012 Yeni Örgü Boyunluk Modelleri" örnekleri modelleri resimli anlatım Atkı Bere Şapka Eldiven Örgüleri derya bakkal



sponsorlu bağlantılar




2012 Yeni Örgü Boyunluk Modelleri, style=”text-align: left;”>2012 Yeni Örgü Boyunluk Çeşitleri






style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”>







2012 EL IŞI TIĞ IĞNE OYASI DANTEL ÖRNEKLERI2012 Yeni Örgü Boyunluk Modelleri 2012 Yeni Örgü Boyunluk Modelleri Hakkında Benzer Yazılar

















  • 2012 Boyunluk Modelleri



















2012 Boyunluk Modelleri, style=”text-align: left;”>2012 Boyunluk Örnekleri style=”text-align: left;”> 2012 Boyunluk Modelleri 2012 Boyunluk Modelleri Hakkında



















  • 2012 Yeni Dantel Modelleri



















2012 Yeni Dantel Modelleri, style=”text-align: left;”>2012 Yeni Dantel Örnekleri Çeşitleri style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> 2012 Yeni Dantel Modelleri 2012 Yeni Dantel Modelleri Hakkında



















  • İğne Oya Çeşitleri ve Modelleri 2012



















İğne Oya Çeşitleri ve Modelleri 2012, style=”text-align: left;”>2012 İğne Oyası Örnekleri Modelleri style=”text-align: left;”> İğne Oya Çeşitleri ve Modelleri 2012 İğne Oya Çeşitleri ve Modelleri 2012 Hakkında



















  • 2012 Yeni iğne Oyası Havlu Kenarları Modelleri



















2012 Yeni iğne Oyası Havlu Kenarları Modelleri, style=”text-align: left;”>2012 Yeni iğne Oyası Havlu Kenarı Modası style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> 2012 Yeni iğne Oyası Havlu Kenarları Modelleri 2012 Yeni iğne Oyası Havlu Kenarları Modelleri Hakkında



















  • 2012 Yeni Dantel Pike Modelleri



















2012 Yeni Dantel Pike Modelleri, style=”text-align: left;”>2012 Yeni Dantel Pike Örnekleri style=”text-align: left;”> 2012 Yeni Dantel Pike Modelleri 2012 Yeni Dantel Pike Modelleri Hakkında



















  • 2012 Yeni Çember Oyalar



















2012 Yeni Çember Oyalar, style=”text-align: left;”>2012 Yeni Çember Oyası Çeşitleri Modelleri style=”text-align: left;”> 2012 Yeni Çember Oyalar 2012 Yeni Çember Oyalar Hakkında



















  • 2012 Yeni Fiskos Dantel Örnekleri



















2012 Yeni Fiskos Dantel Örnekleri, style=”text-align: left;”>2012 Yeni Fiskos Dantel Modelleri style=”text-align: left;”> 2012 Yeni Fiskos Dantel Örnekleri 2012 Yeni Fiskos Dantel Örnekleri Hakkında



















  • 2012 oya modelleri, 2012 oya ornekleri, 2012 tülbent oyaları, 2012 en yeni oyalar



















style=”text-align: left;”>2011 oya modelleri, 2011 oya ornekleri, 2011 tülbent oyaları, 2011 en yeni oyalar style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> 2011 oya modelleri, 2011 oya ornekleri, 2011 tülbent oyaları, 2011 en yeni oyalar 2011 oya modelleri, 2011 oya ornekleri, 2011 [...]



















  • İğne Oyası Yemeni Örnekleri 2012



















İğne Oyası Yemeni Örnekleri 2012, style=”text-align: left;”>2012 İğne Oyası Yemeni Modelleri Çeşitleri style=”text-align: left;”> style=”text-align: left;”> İğne Oyası Yemeni Örnekleri 2012 İğne Oyası Yemeni Örnekleri 2012 Hakkında



















  • 2012 Yeni Bebek Bolero Örgü Modelleri



















2012 Yeni Bebek Bolero Örgü Modelleri, style=”text-align: left;”>2012 Yeni Bebek Bolero Örgü Modası Resimleri style=”text-align: left;”> 2012 Yeni Bebek Bolero Örgü Modelleri 2012 Yeni Bebek Bolero Örgü Modelleri Hakkında