Monday, July 30, 2012

Denizin Yıldızı Hediye Çekilişi

Denizin yıldızı blogu sürpriz bir hediye çekilişi yapıyor. Sürpriz hediye tam 2 tane hem de :) Herkese bol şanslar:)









http://denizinyildiz.blogspot.com/2012/07/denizin-yldz-ilk-cekilisini-yapyooo.html

çarkıfelek havlu kenarları açıklamalı


Çarkıfelek örneğinden açıklamalı turuncu kazak modeli









çarkıfelek havlu kenarları açıklamalı ile alakali benzer icerik

afyon havlu kenarlar




afbeelding havlukenari

Havlu Kenarı Dantel Örnekleri ‘ni büyütmek için resmin üzerine tıklayınız havlu kenarları,havlu kenar dantelleri,havlu




afbeelding havlu

Dit betekent dat wij als één van de weinigen voldoen aan alle door de




aklamal t ii havlu kenar

resimlerin büyük hali için resmin üstüne tıklayın harika tam çeyizlik süper havlu kenarı örnekleri




aklamal sk ine havlu kenarlar

DERYA BAYKAL SIK İĞNE İLE YAPILMIŞ ÖRGÜ OYUNCAK MODELLERİ




aklamal ine oyas havlu rnekleri

Yine iğne oyası demeyenler için yeni bir örnek daha…. Uzaktan Geçenlerde de başka rengini




aklamal havlu kenar yapl

SELANİK ÖRGÜSÜ Selanik Örgü Video 1 Video Örme Tarifi 1 ÖRÜMCEK TEKNİĞİ Örgü Teknigi




aklamal igne oyal havlu kenar

KAPRİS ÇARŞAF KENAR DANTELİ Farklı bir model. Bu modeli Kozaklı’da tuhafiyeci bir bayanda gördüm daha




aciklamali havlu ken

Elle Italia March 2012 Model:  Valentina Zelyaeva Photographer:  Matt Jones Stylist:  Sofia Odero Hair:







Popular Articles:
  • havlu kenarlari aciklamali
  • açıklamalıhavlu kenarı çarkı felek örneyi
  • anlatimli carkifelek havlu kenari modelleri
  • çarkıfelek örnekleri
  • çarkıfelek havlu kenarının yapılışı
  • Havlukenarlarıaçıklamalı

Thursday, July 26, 2012

PUF BÖREĞİ





   Hayırlı günler,


  


  Sahurda ya da iftarda alternatif olacak bir böreğin tarifini vermek istiyorum bu gün..Puf böreği çocukluğumdan kalma lezzetlerden..Annem illaki Ramazanlarda yapardı bizler de zevkle yerdik..Pişirip ortaya koyduğumda çocuklarım tarafından da bir çırpıda tüketildi.











  -2 yumurta,


  -1 kase yoğurt (sulu kısmından olsun),


  -1 çay kaşığı karbonat,

  -1 kaşık  sirke ya da limon suyu ( karbonata katılacak)

  -Tuz,


  -Aldığı kadar un ( Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı)










İçi için: Beyaz peynir, maydanoz, küçük doğranmış sucuk ( Benim çocuklarım sucuğu çok sevdiği için ekledim)

Kızartmak için:-Tavanın yarısına gelecek kadar sıvı yağ.






 -Öncelikle hamuru yoğuralım.Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.


 -Diğer yandan iç malzemesini hazırlayalım.Maydanozu incecik kıyıp, peyniri ufalayıp, sucuğu minik doğrayıp karıştıralım.İstenirse baharat eklenebilir.Ben sucuğun baharatları var diye eklemedim.Sadece peynirle yapılacaksa pul biber, karabiber, nane vb.  eklenebilir.


 -Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım, oklavayla açalım.Çok ince olmayacak..yarısına iç malzemeyi yayalım.






 -Yufkayı yarım ay olacak şekilde kapatalım.

 -Kenarları kalın olmayan, küçük bir tabak yardımıyla üçgenler keselim.





  -Hazırladığımız börekleri bol kızgın yağda iki yanını çevirerek kızartalım. Kağıt havlu döşenmiş tabağa alalım, fazla yağını alsın.

  -Soğumadan servis yapalım.



  - Hayırlı iftarlar, hayırlı sahurlar..Afiyet olsun...

En İyi Makarna Adresleri











1922 yılında Türkiye’ye gelen ve Türk gıda sektörlerinin ilkleri arasında gösterilen makarna, İzmir’de kurulan ilk makarna fabrikası ile sanayi tipi üretime geçmiş. Bu tarihten öncesinde Anadolu’da makarna üretimi ev yapımı erişte ile sınırlı iken, şehirleşmenin artması ve makarna tesislerinin kurulması ile birlikte hazır makarna tüketimi de yıllara göre artış göstermiş. Tarihçesini kısaca hatırladığımız makarna bugün İstanbul’da yaygınlaşan yerli yabancı zincir restoranların ve özellikle yine İtalyan mutfağının Türkiye’deki temsilcilerinin vazgeçilmez sunumlarından biri. Rengarenk sunumları ve birbirinden farklı lezzetleri ile mercek altına aldığımız makarnaları en iyi nerelerde yeriz diyerek yola çıktık ve bu şekillendirilmiş hamurların en gözde adreslerine Food in Life dergisi ulaştı…


















Dünya mutfağından iddialı seçenekler: Big Chefs











Büyük Şefler’in en iddialı olduğu lezzetleri arasında makarnalar ilk sıralarda yer alıyor. Yılda iki kez yaz ve kış olmak üzere yenilenen mönüsünde, mevsime göre birbirinden farklı sos ve makarna çeşitleri ile değişik tatlar yaratan Big Chefs; Casserecce Pollo Rosso, Tagliolini ve Piruhi çeşitleri ile lezzet şöleni sunuyor. Casserecce Pollo Rosso; kurutulmuş domates ile hazırlanan kırmızı pesto sos, tavuk parçaları ve taze casserecce makarna ile hazırlanırken, Tagliolini Porcini mantarı ve truffle mantarı aroması ile lezzetkendirilmiş ıspanaklı taze tagliolini makarna ve Kıymalı ve Lor Peynirli Piruhi de börülce salatalı, kimyonlu yoğurt ve köz biber soslu kıyma ve lor peyniri ile hazırlanıyor.






www.bigchefs.com.tr























“En iyi makarna” Cento per Cento’da











Cento per Cento mutfak şefi Maurizio Morelli’nin, ev yapımı ravioli tutkusunu İstanbul’a taşıması ile oluşan mönüde çok özel makarnalar ve ravioli bulunuyor. Ev yapımı ravioli ve makarnalara olan tutkusu ile tanınan şef, yemeklerde her zaman en taze malzemeleri tercih ediyor. Makarnaları süslemede de gereksiz ve sahte hiçbir malzeme kullanılmıyor. Marizio Morelli’nin Londra’daki ortağı olduğu restoran Latium, kraliyet ailesi tarafından da ziyaret edilen bir mekan ve ayrıca Latium, Restaurant dergisi tarafından İngiltere’nin en iyi yemekleri ödüllerinde “en iyi makarna” ödülünün de sahibi olmuş.






www.centopercento.com.tr























Makarna rüzgarı sert esiyor: Big Plate











Farklı içeriklerle lezzetlendirilen spagettiler Big Plate makarna mönüsünün ilk göze çarpanlarından oluyor. Sarımsak ve zeytinyağı ile sade bir tat sunan Spaghetti Aglio Olio; domates, sarımsak ve taze fesleğenin eşlik ettiği Big Plate Spaghetti ve muhteşem bir uyumu yansıtan Trüf Mantarlı ve Kuşkonmazlı Spaghetti mönünün dikkat çekenleri arasında yer alıyor. Big Plate’in penneleri de denenmesi gereken tatlar arasında. Acı domates sosuyla tadı katlanan Penne Arabbiata ve formda kalmak isteyenlerin tercihi Sebzeli Kepekli Penne mönüdeki çeşitler… Makarna seçenekleri Big Plate’te bunlarla sınırlı kalmıyor. “Bol bol peynir!” diyenlerin seçimi olan 4 Peynirli Tortiglioni; fesleğenli bolonez sosuyla enfes bir deneyim yaşatan Pappardelle Bolognese; tazelik dolu Fesleğenli Fettuccine ve patlıcan, mozzarella peyniri, domates sosu, fesleğenle zenginleşen Rigatoni Melanzane de makarna severlerin kalbini çalacak lezzetler arasında yer alıyor.






www.bigplate.com.tr























Spagetti Vongole’nin Asaleti: El Beso











El Beso Restaurant & Club’da, gurme lezzetleri denerken aynı zamanda Spagetti Vongole’yi de tatmak mümkün. El Beso Restaurant & Club, Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde İtalyan, İspanyol ve Türk mutfağından özenle seçilmiş mönüsü, klasikten uzak, modern ve bir o kadar yalın dekorasyonu ile dikkat çekiyor. İtalyan mutfağının olmazsa olmazlarından Makarna, El Beso Restaurant & Club’da geniş bir mönü ile karşımıza çıkıyor. Özellikle Spagetti Vongole, mekanın spesiyalitelerinin arasında yer alıyor. 12 dakika boyunca haşlanan spagettiler, sızma yağ, pul biber, domates, sarımsak, beyaz şarap ve vongolelerle bir araya gelerek eşsiz bir lezzet yaratıyor.






www.elbeso.com.tr




























Nişantaşı’nın haylaz çocuğu: Hardal











Hem mönüsü hem de atmosferiyle her kesimden insana hitap eden Hardal, farklı eğlence anlayışı ve leziz mönüsü ile dikkat çekiyor. Hardal, Meksika lezzeti ve Fajita’dan İtalyan makarna çeşitlerine, özel soslardan hazırlanmış hamburger çeşitlerinden salatalara kadar zengin bir mönü sunuyor. Hardal’ın zengin mönüsünde en beğenilen tatlar arasında makarnalar yer alıyor. 14 çeşit makarna bulunan Hardal’ın mönüsünde müdavimlerin en favorisi ise “közde patlıcanlı penne”. Hardal’ın makarnalarının en önemli özelliği ise ev yapımı olmaları olarak gösteriliyor. Mekanın renkli dekorasyonu da yemekleri kadar ilgi çekiyor. Sıcak ve eğlenceli bir dekorasyona sahip olan Hardal’da mermer ve ağaç kütüğü formundaki ahşap masalar bulunuyor. Hardal, kış bahçesi ile de yemeklerini açık havada yemek isteyenler için güzel bir alternatif oluşturuyor. www.margroup.tc























Somonlu, mevsimsel sebzeli makarnalar… Juno











Nişantaşı’nın sakin ama lezzet dolu sokaklarından Mim Kemal Öke’de konumlanan Juno da makarnaları ile ön plana çıkan mekanlar arasında yer alıyor. Mönüsünde dünya mutfağı ve vicdanını rahat tutmak isteyenlere yönelik küçük porsiyon seçenekleri de barındıran Juno, burgerden, bonfileye, ahtapot carpacciodan odun fırınında pişen çıtır pizzaya birbirinden farklı makarna çeşitlerine dek birçok farklı alternatif sunuyor. Taze makarnadan yapılan Somonlu Tagliatelle, mevsim sebzeleri ile hazırlanan Sebzeli Papardelle en fazla tercih edilen alternatifler arasında yer alıyor.

































Ördekli Pappardelle farkı Lucca’da











Lucca’nın mutfak ekibi, mevsimsel mönülerini geliştirmek adına sürekli çalışıyor. İstanbul’un gözde semtlerinden Bebek’te günün her saati arzu ettiğini lezzetleri ev konforunda tadabileceğiniz Lucca mönüsünde makarnalar da geniş yer tutuyor. Geniş içecek mönüsü yanında sıklıkla tercih edilen makarna alternatiflerinden en beğenileni 7 yıldır mönünün signature dish’i haline gelen makarnası Ördekli Pappardelle. Lucca’nın misafirlerine bir hoşluğu da,dileyenlere makarnaların aynı zamanda mönüde 4 kişilik ve 6 kişilik porsiyonları da yer alıyor. Ördekli Pappardelle ile beraber Lucca’nın mönüsünde çok özel soslu ve değişik zevkler için 4 farklı makarna bulunuyor. Kum Midyeli Spaghettini, Yaban Mantarlı Tagliatelle, Domates Soslu Sebzeli Penne ve Ördekli Papardelle.






http://luccastyle.com




























Makarnanın binbir çeşidi: Middle Kitchen











Yeşilköy Marina’nın gözdesi Middle Kitchen, 120’nin üzerinde çeşidi barındıran mönüsü ile seçimlerinizi zorluyor. Mönüde, pizzalar, makarnalar, noodlelar, birbirinden lezzetli hamburger ve özel et çeşitleri, tadına doyum olmaz sandviçler, doyurucu ve göz alıcı kahvaltı menüleri, leziz balık çeşitleri ve özel tarifleri ile hiçbir yerde bulamayacağınız tatlılar yer alıyor. Geniş bir makarna mönüsüne sahip Middle Kitchen’ın makarna çeşitleri arasında Patlıcanlı Fusıllı, Keçi Peynirli Penne, Köz Patlıcanlı Etli Fırın Penne, Penne Arrabiata, Cevizli ve Erzincan Lor Peynirli Erişte, Beş Peynirli Ravioli, Deniz Mahsulleri Linguine bulunuyor. Mekanın vazgeçilmezlerinden olan noodlelar ise; etli, tavuklu, sebzeli, karidesli olarak 4 çeşitte konuklara sunuluyor. Makarna çeşitlerinden çoğu mutfakta özel olarak el yapımı hazırlanıyor. Mekanın spesiyali ise Köz Patlıcanlı Etli Fırın Penne. Az acılı domates sos, köz patlıcan, et ve mozarella peynirinden yapılan Köz Patlıcanlı Fırın Penne makarna severlere lezzet şöleni yaşatıyor.






www.middlekitchen.com













İtalyan temsilci: Piola











Açıldığı günden bu yana, geleneksel İtalyan lezzetlerini sade ve modern atmosferiyle birleştirerek sunan Piola, damak tadına düşkün olanların bu yıl da en favori adresi… Sağlıklı ve leziz İtalyan mutfağına sahip olan Piola, 45’in üzerinde farklı pizza seçeneğinin yanı sıra, menüsünde yer alan alternatif yemekleriyle de keyifli anlarınıza eşlik ediyor. Makarna sevenlerin vazgeçemeyeceği mantar, krema ve Grana Padano peynirli Pappardelle Cortina, Piola misafirlerinin gözde lezzetlerinden. Bunun yanı sıra maccheroni karides ve kuş konmazlı maccheroni de makarnalar arasında farklı en çok tercih edilenlerden.






www.piola.it











Geleneksel Napoli makarnası: Rossopomodoro























Yılda dört kez değişiklik yapılan mönüsünde makarnalara geniş yer veren Napoli temsilcisi Rossopomodoro, tüm yemeklerinde ve özellikle makarnalarında sadece mevsimine göre sebzeler kullanmasının yanış ıra, tüm yemeklerin garnitür ve sosları sipariş anında taze yapıyor. Makarnalarda kullanılan temel ürünler, Güney İtalya’nın özellikle Napoli çevresindeki Campania bölgesinden geliyor. Ürünler, İtalyan hükümetinin gıda ürünlerindeki standartlarını belirleyen belirlenmiş kaynağı koruma altına alan D.O.P garantisi ile sofraya taşınıyor. Mekana adını veren San Marzano domatesi, makarna ve pizzalardaki benzersiz lezzetin yaratıcısı. El yapımı günlük taze makarnaların yanısıra; diğer geleneksel makarna çeşitlerini de bünyesinde barındıran mekandaki makarnalar, yüzyıllardan bu yana İtalya’nın geleneksel makarna üretim merkezi olarak kabul edilmiş Napolitan kasabası Gragnano’da üretiliyor.






www.istanbul.rossopomodoro.com




























Doğal ürünlerin İtalyan klasiğine dönüşüyor: Mama











Yörelerinden getirilen doğal malzemelerin, deneyimli şeflerin ellerinden geçerek lezzet harikaları yarattığı restoranda, ev yapımı makarnalar her damak zevkine uygun çeşitlerle dikkat çekiyor. Bir İtalyan klasiği makarnayı kendine has tariflerle en iyi şekilde temsil eden Mama, adaçayı ve tereyağının lezzet verdiği patlıcan ve beyaz peynirli Mama -Fagottini Mama makarna müdavimlerinin bir numaralı lezzeti. Balık severler için renkli biberlerle süslenen Karides ve Kalamarlı Mama -Tagliolini di Mare’yi mönüsüne eklemeyi unutmayan mekan, Öküzgözü, Alicante ve Boğazkere, Shiraz şaraplarıyla bu uyumu tamamlıyor. Çabuk ama güzel bir şeyler atıştırmak ve Boğaz Köprüsü’ne nazır lezzetli makarnaları denemek için yeniçağın İtalyan restoranı Mama’yı günün her saati ziyaret edebiliyorsunuz.






www.istanbuldoors.com/mama























Akılda kalıcı lezzetler Mia Mensa’da






1994 yılından bu yana İtalyan mutfağının en iyi temsilcilerinden biri olarak adından söz ettiren Mia Mensa, makarna deyince de akla gelen nadide mekanlar arasında yer alıyor. Akılda kalıcı lezzetlere imza atan mekanda, Tagliatelle Arragosta spesiyali ön plana çıkıyor. Kırmızı ve beyaz şaraplarla hazırlanan soslar eşliğinde sunulan ve tamamen doğal ürünlerden yapılan Tagliatelle, Mia Mensa müdavimlerinin bir numaralı tercihi. Taze fesleğen, cherry domates ve erken hasat zeytinyağı eklenen Tagliatelle, haşlanmış ıstakozlarla servis ediliyor.






www.miamensa.com






Kaynak: Food in Life Gastronomi Yayınları

Tuesday, July 24, 2012

Krem Rengi Dantel Gelin Ayakkabıları, İnci Boncuk Süslemeli Krem Gelin Ayakkabıları, Dantelli Gelin Ayakkabıları Modeller


Beyaz gelin ayakkabılarının ardından, krem rengi ayakkabılar ve bu modelleri tamamlayacak, krem rengi dantel gelinlikler 2013 de yine karşınıza çok sık çıkabilecek modeller. İnci boncuklar ve swarovski taşlarla süslenmiş dantel gelin ayakkabıları, rugan, deri ve süet ayakkabılar kadar modern ve zarif tasarımlar.

Beyaz gelinlikler le beyaz ayakkabılar, tamamlandığında çok mükemmel bir gelin kombinasyonu elde edilebilir. Platformlu yüksek topuk dantel gelin ayakkabıları ile krem rengi gelinlikler çok uyumlu olacaktır.

Yaz düğünleri için dantelli gelin ayakkabıları, doğru bir tercih olacaktır. İnci süslemeli dantel krem ayakkabı çeşitleri, gelin adaylarına özel tasarlanmış 2013 modası.

Kır düğünlerinde az topuklu dantelli gelin ayakkabılarını tercih edebilirsiniz. Ya da kapalı alanlarda ise düğün töreni, yüksek topuklu dantelli ayakkabı çeşitlerinde, gelinliğinize en uygun olan dantel ayakkabıları, seçebilirsiniz.








Çiçekli gelin ayakkabıları;  Çiçekler, güller ve incilerle süslenmiş gelin ayakkabıları gelin adaylarının çok ilgisini çekebilecek kadar şık ve zarif ayakkabı çeşitleri. Dantel-dantel inci boncuklarla bezenmiş, dantel gelin ayakkabı modelleri.








Dantel krem gelin ayakkabı modelleri;  Çiçek motifleri ve fiyonklarla dizayn edilen krem rengi gelin ayakkabıları 2013 modası dantelli ayakkabılar. Gelin adayları için özel tasarlanmış krem rengi gelin ayakkabı çeşitleri ile, krem rengi saten gelinliklerle çok hoş kombinasyonlar tamamlanabilir.








Dantelli krem rengi gelin ayakkabıları;  Krem rengi gelinlikler le kombinleyebileceğiniz,  krem rengi dantelli gelin ayakkabıları, platformlu yüksek topuklu krem gelin ayakkabıları. Krem rengi dantellerle tasarlanmış fiyonklu gelin ayakkabıları’nı, dantel detaylı krem rengi gelinlikler le çok şık kombinler yaratabilirsiniz.








Fiyonklu, krem, dantel gelin ayakkabıları;  Yüksek topuklu platformlu krem gelin ayakkabı modelleri, yaz düğünleri için tercih edilen modeller arasında, çok özel tasarımlar. Krem rengi gelinlikleri tamamlayan, krem rengi dantel detaylı gelin ayakkabıları’nı 2013 sezonunda çok sık görebilirsiniz.








Gül motifli gelin ayakkabıları; Platformlu yüksek topuklu gelin ayakkabıları, inci boncuklarla dantellerin hayat verdiği krem rengi gelin ayakkabısı çeşitleri. Az topuklu krem ayakkabıları, uzun boylu gelin ayakkabıları tercih edebilir. Düz tabanlı krem gelin ayakkabısı, uzun boylu gelinlerin ilk tercihi olmalı.








Krem rengi dantel gelin ayakkabıları;  Gelin ayakkabılarında çiçek motifleri ve fiyonklar göze çarpıyor ilk bakışta. Krem rengi gelinlikler le muhteşem kombinler yaratabilirsiniz, bu şık modern krem ayakkabılar la.








Krem rengi inci gelin ayakkabıları;  Gizli platformlu-yüksek topuklu krem gelin ayakkabı modelleri, inci boncuklar ve swarovski taşlarla süslenmiş en şık gelin ayakkabı modellerini, en sevdiğiniz krem rengi gelinlikler le kombin yaparak, düğün gününüze çok özel hazırlık yapabilirsiniz.




 

Bayan Örgü Şal Modelleri mavi

Yorum Yapın!





Geri izleme ve Yorumlar RSS



Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.



İsim (required)



Mail (yayınlanmayacak) (required)



Website (isteğe bağlı)





Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>







Gvenlik Kodunun Resmi

Yeni Resim Gster


CAPTCHA Code *


Nedime elbiseler tercih Önerileri

tavsiye nedime elbiseler seçerken


Gelinlik Madde 2012


Onur hizmetçi çok arkadaş ve tanıdıklarının


onur gibi. Diğer bir deyişle, bir gün bir kız-bir-kredi her kızın rüyası. Nedeni çok basittir, bu önemli olay, onun en iyi arkadaşı katılmak isteyen ve samimi arzusu gönderir. Ideal ve güzel giysileri arkadaşı seçmek için Sun oldukça önemlidir. Bu makalede, en gelinler gereken bilgi ve tavsiye sağlayacaktır.


arkadaşlarınız için mükemmel bir elbise tercih konusunda birçok bilgi alabilirsiniz, ancak kıyafet seçerken ne? Yapmanız gereken ilk şey tüm kızlar-ve-zafer tam boyutunu bilmektir. Size ölçmek için bir profesyonel arkadaşlarınıza vermelidir sonra olduğunu. Bu üreticilerin en iyi arkadaş ve mükemmel bir uyum işlerini zengin ve güvenli bir gelinlik elbise bitirmek için zaman verir. Her tasarımcı büyüklüğünü ölçme kendi stil ve tarzı var, yani herkesin diğerlerinden farklı olması muhtemeldir kendi boyutu çizelgesi vardır. Profesyonel bir tasarımcı açısından Sun önemlidir.


diğer şey fiyattır. Makul fiyatları gelinler için önemlidir. En iyi fiyat bulma yana farklı bayi ve tasarımcıların fiyatları karşılaştırmak için yapmanız gereken şey budur. Aslında, çevremizdeki mağazaları ve online mağazalar arasında büyük fiyat farkları olduğunu göreceksiniz. Normalde online mağazadan fiyat düşüktür. Satıcıya geri kalanı fiyatlarla kiralama ücreti ve ulaşım masrafları bir açıklama içerecek olmasıdır. Yani internette bir hizmetçi-of-onur elbiseler satın alabilirsiniz. Onlar büyük indirimler sunuyoruz, çünkü Web tasarımcıları için en son stili bulma, çok sürpriz olacak.


güzel bir nedime elbiseler sipariş ettiğinizde bir sonraki şey vardır. Cevap mümkün olduğunca kısa sürede vardır. Geçmişte sipariş, yeterli zaman arkadaşlarınızın tavsiye duymanızı ve böylece geçmişte bunları üretir ve iki olsun daha fazla zaman içinde. Onlar elbise veya küstürmek yanlış bir şey varsa, değiştirmek için bol zaman var. Eh, yapmanız gereken son şey, örneğin, nedime tavsiye vermek için tam olarak ne zaman ve yerdir ve oynamak için her biri için yapılan tören, ve, taşıdıkları özellikle ayakkabı giymek doğru aksesuarları daveti üzerine. Yukarıda belirtildiği gibi, düğün, düşük maliyet ve sağ Bridesmaid elbiseler seçme bütün hazırlanması sadece küçük bir oranda bulunmaktadır. Siz diğer yararlı bilgileri bulabilirsiniz veya düğün tutmuş arkadaş tavsiyesi dinleyebilirsiniz. Üzgünüm daha, böylece tüm açıklık getirmesi gereken daha güvenli, unutmayın.
Yazar Hakkında


daha iyi görünüyor renk, Birleşik Krallık, ucuz gelinlik elbiseler, turuncu nedime elbiseler gibi, kısa nedime elbiseler benim en sevdiğim iki tanedir!


Bu maddenin kullanımı ve dağıtımı Yayıncı Yönergeleri gerektirir
Tarafından orijinal yazarın bilgi ve telif hakkı dahil edilmelidir.

Mesaj navigasyon


← önceki
Sonraki →

Monday, July 23, 2012

videolu kurdele şekilli saç yapımı

buffy_style

merhaba stardoll severler;

bu yazımda sizlere bir saç modeli yapımı videosu paylaşıcagım.Baslıktanda görmüş oldugunuz gibi saçlara fiyonk şekli veriyoruz uzun saçlara yapılabilecek bir model ama kısa saçlı arkadaslarımızıda unutmuyoruz sizlerede önümüzdeki yazımda bir model paylaşıcam.şimdi gelip hep birlikte nasıl yapılıyormuş videomuzu bir izleyelim.



http://www.cerinebabyyish.blogspot.com

http://www.youtube.com/cerinevlogyyish

Sunday, July 22, 2012

Tek askılı kısa abiye modelleri

Abiyemiz tek askılı bir abiye modelidir.Abiyemiz tütü etek olan abiye modelidir.Abiyemizin askılarının üzerindeki işlemeler abiyemize çok şık bir görünüş kazandırmıştır.Lacivert oluşu ise ayrı bir güzellik katmıştır.Bayanlarımız için özel günlerinde giyebileceği ideal bir abiye modelidir.



Saturday, July 21, 2012

Canan Karatay ramazan diyeti


Canan Karatay ramazan diyeti

Ramazan'da enerji kaybı yaşamadan, gündüz uyuklamadan, acıkmadan, tatlı krizine girmeden, iftar saati geldiğinde kıtlıktan çıkmış gibi yemeklere saldırmadan oruç tutabilmek için Prof. Dr. Canan Karatay'ın diyet önerileri...

Her Ramazan'da iftardan sonra tatlılara saldırır, sonra da biriken kilolardan ve halsizlikten şikâyet ederiz. Sahura kalkıp yemek yemeye özen gösterenler ise azınlıkta kalır. Bir ibadet ayı olan Ramazan’ın bitişinde, oruç tutmanın sevincini paylaştığız bayramın adını da “Şeker Bayramı” yapar, yine hastalıkları besleriz!

Peki, oruçlu iken neden daha fazla şekerli yiyecekleri yemek isteriz? Bunu önlemenin yolu ne? Diyetisyenler, “Fazla yağlı yemeyin”, “Tatlıyı yemekten hemen sonra yemeyin” gibi çeşitli önerilerde bulunsa da, neden sofraya oturunca uygulamak pek mümkün olmaz? Sahura kalmak neden zor gelir?

Ramazan ayında enerji kaybına uğramadan, gündüz uyuklamadan, acıkmadan, tatlı krizine girmeden, iftar saati geldiğinde kıtlıktan çıkmış gibi yemeklere saldırmadan oruç tutmak mümkün değil mi?

‘Türk halkına en uygun diyet’ olarak kabul gören Karatay Diyeti kitabını yazan, 50 yıllık birikimi ile bugüne kadar doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmemizi sağlayan ve aylardır Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay, kitabında bu çok önemli ve hayati soruları göz önünde bulundurarak, Razaman ayında oruç tutanlara özel iftar ve sahurda yenebileceklerin listesini de veriyor.

Prof. Karatay, Ramazan ayında iftar ve sahur için merak edilen soruları okurlarımıza özel cevapladı.



Ramazan ayında pek çoğumuz sahura kalkmadan oruca niyetleniyoruz. Bunun sağlık açısından ne gibi artı ve eksileri var? Sağlıklı bir sahur sofrasında neler olmalı?


Sahur kahvaltı gibidir. Kahvaltı 24 saat içinde en önemli öğündür. Son derece kuvvetli, sağlıklı doyurucu olmalıdır. Mutlaka sağlıklı ve güçlü protein, sağlıklı yağ ve karbonhidratlar yenmelidir.

Sağlıklı protein olarak yumurta, peynir ve yoğurt yenebilir. Sağlıklı karbonhidrat olarak da fındık, fıstık, ceviz, badem ve kuru meyveler tercih edilebilir. Sağlıklı yağlar ise Karatay Diyeti kitabımızda ayrıntıları ile anlattığımız tereyağı ve zeytinyağlarıdır.

Örneğin tereyağında pişirilmiş iki yumurta, bir avuç içi kadar beyaz peynir, yanında bir çay bardağı kadar ceviz içi, 10-15 zeytin ya da bir avuç içi kadar ramazan pidesi içine peynir, domates, salatalık vb eklenerek 10-15 zeytin ile birlikte yenebilir.

Yanında bol süt, çay (şekersiz), ayran içilebilir. Bir kahve (Türk kahvesi) fincanı taze sıkılmış meyve suyu karbonhidrat (früktoz) ve günlük C-vitamini kaynağı olarak yeterli olacaktır. Fazlasına gerek yoktur. Ayrıca tatlı, bal, reçel gibi yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar yenmemelidir.

Aç kalınarak, sahura kalkmadan oruç tutmak son derece sakıncalıdır. Kişiler kilo verseler bile ki, -genellikle ramazanda bazı kişiler kilo vermek amacıyla oruç tutmaktadır- bu doğru değildir ve son derece sakıncalıdır. Aç kalarak kilo verilmiş olsa bile daha sonra fazlasıyla geri alınmaktadır.

Bilimsel olarak, bu olay karaciğer ve pankreası yorup, yağlandırdığı için sağlığa zararlı olmaktadır. Bilimsel çalışmalar, ileri yaşlarda ortaya çıkan ‘dejeneratif hastalıkların’ tümünün artık karaciğer ve pankreas yağlanması sonucu, bu organların normal olarak çalışamadıklarından kaynaklanmakta olduğunu göstermiştir.

O zaman bu Ramazan herkesi sizin önerilerinizle sağlıklı sahur sofralarına davet ediyor ve iftar için hazırlıklara geçiyoruz. İftar sofralarımızın da olmazsa olmazı hepinizin bildiği gibi pidedir. Önce pide kuyruklarına girer, sıcacık pide ile evimize döner, soğumaması için özen gösteririz.

İftar vaktinde de tereyağını pide ile buluşturarak, afiyetle yeriz… Hatta yedikçe yemek isteriz.

Peki, neden böyle bir şey yapmak bizi mutlu eder? Doğru mu yaparız?

İftarda bir avuç içi kadar sıcak pide ile doğal köy tereyağı sağlıklı bir şekilde yenebilir. Pidenin glisemik indeksi %100 olduğu için, aniden kan şekerini yükseltir ve yemekten bir iki saat sonra halsizlik, yorgunluk ve uyku hali meydana gelir.

Aşırı miktarda pide yemek karaciğer ve pankreasta yağlanmayı artırır. Tereyağının glisemik indeksi ise sıfırdır, boş midede koruyucu etkisi vardır, bu nedenle zararlı değil faydalıdır. Tereyağı uzun süre tokluk hissi verir, oruç tutanlara güç, kuvvet ve dinçlik sağlar.

Siz tereyağı sağlıklı diyorsunuz ama diyetisyenler, “Fazla yağlı yemeyin”, “Tatlıyı yemekten hemen sonra yemeyin”, “İftara çorba ile başlayın” gibi çeşitli önerilerde bulunuyor, ancak sofraya oturunca bunları uygulamak pek mümkün olmuyor.

Peki, bu yağ konusuna kısaca açıklık getirebilir misiniz, sağlıklı bir iftar sofrası nasıl olmalı?

Transyağ denilen bozulmuş yağlar kanser yapmaktadır. Transyağlar kızartmalarda, hazır işlenmiş yiyeceklerde, margarin gibi yağlarda fazla miktarda bulunur. Evet, bu yağlar tehlikelidir!

Diyetisyenler fazla yağ yemeyin dediklerinde, bunların hangi yağlar olduğunu da belirtmeleri gerekmektedir. Her insan vücudunda bulunan bütün hücreler çift kat yağlı hücre zarı ile çevrelenmişlerdir. Çift kat hücre zarlarının temel yapı taşı, lipit dediğimiz yağlardan oluşmaktadır.

Bu lipitler, başta tereyağı olmak üzere hayvansal katı yağlar, omega-3 ve kolesteroldür. Sağlıklı yağları diyetimizden çıkardığımız zaman, hücreler zayıf düşer, hücrelerin bağışıklık sistemleri çöker ve sonuç olarak dayanıksız, güçsüz kalan hücrelerimiz kendini koruyamaz, her türlü virüs ve bakterilerin hücumunu geri çeviremeyerek hastalanmamıza neden olur. İşte bu sebeple bütün yağları bir sepete koyup konuşmak doğru değildir.

İnsan vücuduna, ‘olmazsa olmaz’ dediğimiz sağlıklı yağların doğal bir şekilde girmesi gerekmektedir. Bu yağlardan korkmamamız gerekir. Sağlıklı yağlar yenildiğinde, yağ olarak kana geçmez ki, bunu da burada belirtmek ve bir örnek vererek bu konuyu açıklamak istiyorum.

Tavuk yediğimiz zaman, tavuk mu oluyoruz? Ya da maydanoz yediğimiz zaman yeşil mi oluyoruz? Veya domates yediğimizde kırmızı mı oluyoruz? Sonuç olarak, bütün yiyecekler bağırsaklarda ufak moleküllere indirgenir, kan yolu ile karaciğere taşınır ve karaciğerde o vücudun ihtiyacına göre her türlü yapı taşları üretilir...

İftara, bir bardak ılık su ile başlanmalıdır. Sabahları kalktığımız zaman ılık bir bardak su içmemiz gerektiğimiz gibi, orucumuzu açarken de ılık suyla açmalıyız. Çorba da sulu olduğu için rahatlıkla içilebilir. Ancak, hazır çorbalar kesinlikle tüketilmemelidir.

Evde pişirilmiş tarhana, mercimek, ezogelin, yoğurt çorbası, her türlü sebze çorbası veya yuvalama gibi çorbalar olabilir. Uzun süre boş kalmış olan midemizi korumak amacıyla, suyun da, çorbanın da ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamasına dikkat etmeliyiz. Çorba ile birlikte, bir dilim pide ve tereyağı faydalıdır. Yanında önemli lif kaynağı ve sıfır glisemik indeksli olduğu için zeytin-istenildiği kadar- tüketilebilir.

Zeytinin yağı doğaldır, mide koruyucu ve kabızlığı önleyici etkisi vardır. Orucumuzu ılık su ile açtıktan sonra, zeytinyağına pide batırıp, lezzetli ve sağlıklı bir yiyeceği tüketerek, gün boyu boş kalmış olan midemizi yormamış oluruz. Ancak zeytinyağının soğuk baskı ve sızma olmasına dikkat etmemiz gerekir.

İftar sofrasında salata tabağı mutlaka olmalıdır. Bol miktarda doğal fermantasyon sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu, sızma zeytinyağı, sumak ve peynirli mevsim salatası hazırlanabilir. Cacık ve ayran da çok sağlıklıdır, istenildiği kadar tüketilebilir.

Ayrıca yemek olarak köfte, sulu sebzeli et yemeği, zeytinyağlı yemekler, yeşil mercimek yemeği, dolma, sarma, karnıyarık, imambayıldı vb gibi her türlü yemek yenebilir. Veya her türlü kırmızı et kebabı, 2-3 kaşık bulgur pilavı ile birlikte tüketilebilir. Yaz mevsiminde olduğumuz için doğal köy yumurtası, tereyağı, tarla domatesi ve biberle hazırlanmış menemen de olabilir.

Buraya kadar anlattıklarımız ile iftar açılınca, tatlı yeme ihtiyacı kalmayacaktır. Akşam geç saatlerde tatlı yemek doğru değildir. Karaciğer ve pankreas yağlanmasını başlatır ve artırır. Hazımsızlık nedenidir. Şeker ve vücuda etkileri konusunda ayrıntılı bilgiler, geniş kapsamlı olarak Karatay Diyeti kitabında yer alıyor.

Şekeri ve şekerli yiyecekleri tavsiye etmiyorsunuz. Ama oruçlu iken bu yiyecekleri daha fazla yemek istiyoruz. Hele de baklava, saray sarması, kaymaklı ekmek kadayıfı ya da güllaç! Aynen pide gibi zengin-fakir tüm sofraların baş tacı.

Böyle bir geleneksel alışkanlık bu kadar sakıncalı ise ne yapmalıyız? Bu tatlıların yerine ne yiyebiliriz?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, geç saatlerde tatlı yemek doğru değildir. Karaciğer ve pankreas yağlanmasını başlatır ve artırır. İnsanı sık sık yemeye zorlar, aşırı miktarda insülin salgılanmasına neden olur. Tatlı yerine kuru yemişleri ve mevsim meyvelerinden düşük glisemik karbonhidrat içerenleri tüketirsek, daha dinç olur ve de dinç kalırız.

Güllaç en hafif ve midevi olduğu için iftar sofralarının en önemli tatlısıdır. Sağlıklı kalmak ve sağlıklı bir şekilde oruç tutmak amacıyla her türlü hamur tatlısından- ne kadar lezzetli olursa olsunlar- mümkün olduğu kadar kaçınmamız gerekmektedir.

Fındık, fıstık ve kuru yemişlerden, kaynatılmadan ve şeker eklenmeden hazırlanan komposto tüketerek, vitamin ve mineral değeri yüksek, düşük glisemik indeksli ve sağlıklı karbonhidratları tüketmiş oluruz.

Karatay Diyeti kitabınızda ‘sağlıklı ve pratik çok güzel tarifler’ veriyorsunuz… Peki, bu kompostonun tarifini okurlarımız için rica edebilir miyiz?

Elbette. Yaz aylarında serinletici özelliği de olan bu besleyici kompostomuzu şöyle hazırlayabilirler.

ŞEKERSİZ SOĞUK KOMPOSTO
Malzeme:

Kuru kayısı (gün kurusu)

Kuru erik (mürdüm eriği)

Kuru üzüm (çekirdekli siyah üzüm)

Kuru incir

Kuru yabanmersini

Bol ceviz ve badem

Yapılışı:

Tüm malzemeler (istenilen miktarda) cam bir tencereye konduktan sonra üzerini örtecek miktarda su eklenerek buzdolabına konur ve bir gece bekletilir. İftarda tatlı yerine tüketilebilir.

Bu kompostoya kesinlikle şeker veya tatlandırıcı eklenmez ve kesinlikle kaynatılmaz!

İftar ile sahur arasında hem yemek hem de egzersiz açısından nasıl bir program uygulamalıyız?

İftar ile sahur arasında bol likit almak şarttır. Limonlu şekersiz çaylar, limonlu bol su, ayran ve süt tüketilmelidir. İftarda kola gibi bütün asitli ve şekerli içeceklerden kaçınılması şarttır. İftardan sonra uzun yürüyüş yapmak da son derece faydalı olur.

Bildiğiniz gibi Karatay Diyeti, sıradan bir diyet kitabı değildir! Hayati konulara açıklık getirerek, sağlıklı kalmak için yeni görüşlere yer veren, doğru beslenme ve sağlıklı yaşam biçimi edinme amacına yönelik yol gösterici bir kılavuzdur.

Bu nedenle, her yaşta sağlıklı ve hasta kişilerin rahatlıkla uygulayabilecekleri, kolay öneriler ve uygulamalar içermektedir. Ramazan ayında da iftarda, sahurda ve iftar-sahur arasında uygulanırsa, daha sağlıklı ve rahat oruç tutulacaktır.



Karatay diyeti - Canan Efendigil Karatay





Friday, July 20, 2012

Cumanın Projesi/Project of Friday-3


Bu cumanın lifini erkenden örüp bitireyim yazısını da hazırlayayım dedim, başladığım modelin başka bir modelle nerdyese aynı olduğunu görünce 2. lif ortaya çıktı. Bu cuma tek bir lif değil, aynı mantıkla, ufacık bir farkla örülen 2. lif anlatacağım size...






İlk lif için ben 3 farklı renk kullandım, sizler istediğiniz farklılıkta rnekle örebilirsiniz.






This friday I have two bathcloth pattern, actually they both are the same but there is a small difference and this makes two pattern.  I have used three colors in first one. You can crochet both bathcloth using more than three color...






Önce 16 tane örümcek yapın. Ben çok büyük lif sevmediğim için 16 örümcek yaptım, siz boyunu ayarlamak için 2şer 2 şer örümcek ekleyebilirsiniz.Son örümceğin tepesine 7 adet 2 de çıkarak fıstık yapacağız.






First make 16 solomon' knotsAt the top of the last solomon's knot crochet a puff stitch (in this pattern we will do puff stitches with two hdc's), do not chain, and make another puff stitch and make total of 7 puff stiches at this point.







7 fıstığı tamamladıktan sonra 2 ile 3. örümceğin arasına sık iğne yapıyoruz.Sonra bir örümcek atlayıp 3 ile 4. arasına yine daha önceki gibi 7 tane fıstık yapıyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar devam ediyoruz. Sırayı tamamladığınızda aşağıdaki gibi 8 motif elde ediyorsunuz.






When finished 7 puff stitches, make slip stitch between the 2nd and 3rd solomon's knot. Then crochet another 7 puff stitches between 3rd and 4th solomon's knot. And work to end of row like this. At the end of row you will have 8 clusters like in the picture below.



 










Şimdi 2. renge geçiyoruz. İkinci rengi, alt sıranın son motifinin dibine bağlayıp buraya bir fıstık yapıyoruz, ama başını kapatmıyoruz, alt sıradaki yedi fıstığın aralarına denk gelecek şekilde 3 tane daha fıstık yapıp, hepsini bir kapatıyoruz. Toplam 4 fıstık yapmış olduk. 






Now we will use second color, join second color at the end of row below with a slip stitch. Make a puff stitch (please remember we use two long half double croche for puff stitch in this pattern), but do not pull the yarn trough, make another puff stitch in the hole between first and second puff stitches below, then make two more puff stitches between 2nd and 3rd and 3 rd and 4th and pull yarn trough all these puff stitches. 










Şimdi bir örümcek yapıyoruz, örümceği resimde gösterilen yere, yani 4. fıstığın tepesine sık iğne ile sabitliyoruz.






Now make a solomon's knot and join it to the top of 4th puff stitch of row below with a slip stitch.














Bir örümcek daha yapıyoruz bunu hiç bir yere sabitlemeden yine fıstık yapmaya başlıyoruz. sırayla her bir fıstığın arasına ve 2 motifin arasına denk gelecek şekilde toplam 7 fıstık yapıyoruz ve hepsini birlikte kapatıyoruz. Bir alttaki resme bakınız.






Now make another solomon's knot but do not join this one anywhere begin to make puff stitches, make totaly 7 puff stitches between the puff stitches below and one between the clusters. Please see the pictures below. Work to the end of row like this.













 Sıra sonuna kadar bu şekilde örün , aşağıdaki gibi olacka örgünüz.






At the end of row you will have a pattern like below.













Sonraki sırada resimde gösterilen yere teker teker 7 fıstık yapacaksınız. Her bir fıstığın tek tek kapatın daha önceki sırada yaptığımız gibi yedisini birlikte kapatmayın.En alttaki resimdeki gibi sıra sonuna kadar bu şekilde örün.İstediğiniz boya gelinceye kadar son 2 sırayı örmeye devam edin. Ben her 2 sırada bir renk değiştirdim. Siz de kendinize göre örebilirsiniz.










On the third row as shown below make 7 puff stitches at the point shown on the photo. Make every puff stitches one by one do not pull the yarn trough all seven.Work to the end of row as shown in the second picture. Work these last two rows till the desired length. I changed color in every two rows you. Change them as you want.


















Ve lifimizin bitmiş hali






And the bathcloth :))


 


 






Başta da dediğim gibi, aynı mantıkla sadece ufak bir değişiklikle bir başka lif daha örebiliyoruz. Bunun için sadece 2. sırada bir değişiklik yapıyoruz. Aşağıdaki resimdeki gibi,ilk fıstığın boşluğuna, ayrı ayrı dört fıstık yapıyoruz. Sonra bu fıstıkları ortadaki noktaya sık iğne ile sabitleyin. Resimde gösterdiğim 2. noktaya 7 fıstık yapın.



As I wrote before with a little difference we can make another bathcloth. Make 4 puff stitches in the hole as shown below, and join these stitches at the top of the 4th puff stitches below. And make 7 puff stitches at the top of the seven puff stitches below, as shown in the picture.











Ve sıra sonuna kadar bu şekilde devam edin.


 


Work at the end of the row like this.





















Bir sonraki sırada ilk renge geçerek devam edin. Önce bir örümcek yapın, örümcekten hemen sonra (örümceği hiç bir yere bağlamıyorsunuz) alttaki sıradaki her bir fıstığın arasına ve tam ortaya batarak toplam 7 tane fıstık yapın.Bu sıra aslında 2. sıranın aynısı sadece başında ufak bir fark. bu şekilde sıra sonuna kadar tekrar edin. Örnek son 2 sıranın tekrar tekrar örülmesinden ibaret. 






On the 4th row, work as second row, make a solomon's knot but do not join this knot (it is like chain for the beginning of the row), and make 7 puff stitches every hole between stitches below and on the midd point  as shown in the picture. Work to the end of row. Repeat 2nd and 3rd row.The pattern will like this. But I have not finished it yet :((


















Örneğimiz yukarıdaki resimdeki gibi oalcak, ben henüz bitiremedim lifimi, bitirince ekleyeceğim bitmiş halini :))